Bryllupsdager

Det å gifte seg er en av de største begivenhetene i livet. Det er derfor vanlig å feire bryllupsdagene, som seg hør og bør. Det er også den perfekte dagen å vise partneren sin kjærlighet og at man bryr seg om han eller henne.

Ettersom årene går er det lett å gli inn i hverdagen og da kan bryllupsdagen være dagen å finne fram romansen fra glemselen igjen. Selv om hverdagene totalt sett er det viktigste ettersom det er flere av dem, er bryllupsdagen deres en god mulighet til å feire forholdet og kjærligheten deres.

Nedenfor følger en oversikt over alle bryllupsdager og tilhørende navn:

Oversikt over bryllupsdager

Nedenfor har vi beskrevet hver enkelt bryllupsdag med en liten introduksjon. Ønsker du å lese mer om hver enkelt bryllupsdag og få gode gaveforslag, kan du besøke siden for hver enkelt bryllupsdag.

1 års bryllupsdag - Papirbryllup

Dette er den første bryllupsdagen, og nå har dere muligheten til å sette standarden for å feire forholdet deres. Dette er en stor dag, og det er vanlig å feire den kjærligheten man har for hverandre. Finn fram romansen og vis at du setter pris på partneren din.

2 års bryllupsdag - Bomullsbryllup

Dere har nå vært gift i 2 år, og det er nå på tide å feire deres andre bryllupsdag. Dagen har fått navnet bomullsbryllup.

3 års bryllupsdag - Lærbryllup

Det har nå gått 3 år siden dere giftet dere, og det er igjen på tide å feire deres store dag. Nå har dere blitt godt kjent og vet hvor dere har hverandre. Denne dagen har fått navnet lærbryllup.

4 års bryllupsdag - Blomstertbryllup

Enda ett år har gått og dere har nå vært gift i 4 år. Denne fjerde bryllupsdagen har fått navnet blomsterbryllup.

5 års bryllupsdag - Trebryllup

Dere har nå vært gift i hele 5 år. Det er et lite jubileum, og en større dag enn de foregående. Dagen har fått navnet trebryllup.

6 års bryllupsdag - Sukkerbryllup

Den 6. bryllupsdagen har fått navnet sukkerbryllup. 

7 års bryllupsdag - Ullbryllup

Nå har dere vært gift i 7 år, og kjenner hverandre etterhvert godt. Dagen har fått navnet ullbryllup.

8 års bryllupsdag - Bronsebryllup

Hverdagene er det mange av og det er kanskje lite tid til romanse i hverdagen. Det er derfor viktig å ta seg tid til å feire kjærligheten til hverandre. Denne dagen har fått navnet bronsebryllup.

9 års bryllupsdag - Keramikkbryllup

Det har nå gått 9 år siden dere giftet dere, og det er nå kun ett år igjen til deres første virkelig store jubileum. Det er allikevel viktig å benytte muligheten til en liten feiring av forholdet deres. Dagen har fått navnet keramikkbryllup.

10 års bryllupsdag - Tinnbryllup

Det er nå 10 år siden dere giftet dere, og det er klart for et stort jubileum! Tenk det, 10 år som gift. Denne store dagen har fått navnet tinnbryllup, og det er vanlig å feire denne dagen med brask og bram. Enten kun dere to, eller sammen med familie og venner. 

11 års bryllupsdag - Stålbryllup

Den 11. bryllupsdagen har fått navnet stålbryllup.

12 års bryllupsdag - Silkebryllup

Den 12. bryllupsdagen har fått navnet silkebryllup.

13 års bryllupsdag - Blondebryllup

Den 13. bryllupsdagen har fått navnet blondebryllup. Selv om det nå er mange år siden dere giftet dere, er det ingen grunn til å la være å feire kjærligheten til hverandre. Dette året er intet unntak.

14 års bryllupsdag - Elfenbensbryllup

Det er nå ett år igjen til den neste store bryllupsdagen. Dagen har fått navnet elfenbensbryllup.

15 års bryllupsdag - Krystallbryllup

Det er nå hele 15 år siden dere giftet dere, og denne dagen har fått navnet krystallbryllup. Da er det igjen klart for en feiring av deres forhold. Det er vanlig å feire bryllupsdagen hvert år de første 15 årene, og deretter stort hvert 5 år. 

Det er også derfor de 15 første bryllupsdagene har fått sitt eget navn, i tillegg til hver 5. bryllupsdag fram til 70 års bryllupsdag. Det er dog lov til å feire deres dag hvert eneste år, selv om dagen ikke har fått sitt eget navn. 😊

20 års bryllupsdag - Porselensbryllup

Det å ha vært gift i 20 år er verdt å feire. Dere er nå tilbragt mange år sammen, og knyttet sterke bånd. Dagen har fått navnet porselenbryllup.

25 års bryllupsdag - Sølvbryllup

Dette er en av de virkelig store bryllupsdagene, og mange velger å feire dagen stort sammen familie og venner. Dagen har fått navnet sølvbryllup og dere har nå vært gift i et kvart århundre.

30 års bryllupsdag - Perlebryllup

Når dere feirer perlebryllup har dere vært gift i 30 år.

35 års bryllupsdag - Korallbryllup

Den 35. bryllupsdagen har fått navnet korallbryllup.

40 års bryllupsdag - Rubinbryllup

Nå har dere vært gift i hele 40 år og denne dagen har fått navnet rubinbryllup.

45 års bryllupsdag - Safirbryllup

Den 45. bryllupsdagen har fått navnet safirbryllup.

50 års bryllupsdag - Gullbryllup

Det er igjen klart for et stort jubileum. Et virkelig stort jubileum denne gangen. Det er klart for å feire gullbryllup. Dere har nå vært gift i hele 50 år! Det er snakk om et halvt århundre. Det er helt fantastisk.

Denne dagen er det ingen grunn til å gå stille i dørene med. Det er nå vanlig å feire stort med familien og sine kjære.

55 års bryllupsdag - Smaragdbryllup

Etter å ha vært gift i 55 år feirer man smaragdbryllup.

60 års bryllupsdag - Diamantbryllup

Diamantbryllup er også en stor bryllupsdag. Denne dagen feires etter at man har vært gift i hele 60 år. Det er derfor god grunn til å feire denne dagen, gjerne sammen med familien.

65 års bryllupsdag - Kronjuvelbryllup

Den 65. bryllupsdagen har fått navnet kronjuvel. Den er også kjent som krondiamantbryllup.

70 års bryllupsdag - Jernbryllup

70 års bryllupsdag er en veldig stor dag, og har fått navnet jernbryllup. Det er nå dags for en solid feiring sammen med familien.

75 års bryllupsdag - Atombryllup

Atombryllup er navnet på den 75. bryllupsdagen. Dere har nå vært gift i hele tre kvart århundre. 

80 års bryllupsdag - Platinabryllup

Når dere nå har vært gift i 80 år og feirer deres 80. bryllupsdag, feirer dere platinabryllup.

90 års bryllupsdag - Granittbryllup

Når man feirer sin 90. bryllupsdag har man vært sammen i en mannsalder og vel så det. Denne dagen har fått navnet granittbryllup.