8 års bryllupsdag – Bronsebryllup

8 års bryllupsdag heter bronsebryllup. Det er gått 8 år siden bryllupet deres, og dere har nå etterhvert hatt mange år som ektefeller.

Alle bryllupsdager har sitt eget navn. Det gjelder fra den første bryllupsdagen til den femtende, og deretter hver femte bryllupsdag deretter. De kjente bryllupsdagene som sølvbryllup og gullbryllup kjenner dere sikkert navnet på, men ikke alle husker hva alle de andre bryllupsdagene heter.

Bronsestatue som forestiller et par som holder rundt hverandre.

Den åttende bryllupsdagen symboliseres med bronse og har fått navnet bronsebryllup. Bronse er et metall og symboliserer at man nå har knyttet et sterkt forhold til hverandre. Det symboliserer at man har vært gift lenge. At man har knyttet sterke bånd seg imellom.

Bronse har vært viktig og har blant annet blitt brukt som utsmykning. I tidligere tider ble bronse også brukt som våpen og til redskaper. Bronse er en betegnelse som blir benyttet om legeringer der kobber er hovedbestanddelen, gjerne i legering med tinn.

Feiring av 8 års bryllupsdag

Som bryllupsdag er dagen viktig. Det er deres dag, og markerer ekteskapet deres. En liten feiring av dagen er derfor hyggelig. Det er absolutt verdt å markere at man nå har vært gift i 8 år.

Det er mange måter å markere dagen. Dere vet best selv hvordan dere ønsker å markere denne dagen som markerer ekteskapet deres.

Gave til bryllupsdagen

Det er veldig forskjell på folk, og det er forskjell på ektepar. Noen par liker å gi hverandre gaver til enhver anledning og setter veldig pris på dette. Andre er ikke så opptatt av det å gi hverandre en presang. De setter pris på andre ting.

Det er dog veldig hyggelig å markere dagen. Det kan da også være veldig kjekt å gi hverandre noe for å vise at man bryr seg om partneren sin. En bukett blomster kan man komme langt med. Det blir alltid verdsatt. Eller en liten ting som passer bra til partneren.

Det viktigste er dog å vise den andre parten at man verdsetter han eller henne. Alle liker å bli verdsatt.