7 års bryllupsdag – Ullbryllup

7 års bryllupsdag har fått navnet ullbryllup. Det er nå tid for å feire sju års ekteskap.

Alle bryllupsdager har et eget navn. Det navnet dagen har fått skal symbolisere hva denne dagen står for. Det skal symbolisere hvor lenge man har vært gift og hva som kjennetegner ekteskapet.

Ull i ullbryllup

Mange garnnøster i ull i forskjellige farger.

Navnet ullbryllup skal derfor symbolisere at man har vært gift en stund nå. Man er sammensveiset som ektefeller. Hverdagene har krøpet inn, men ekteskapet står sterkere og sterkere. Det har blitt knyttet sterke bånd mellom mann og kone.

Ull var da også spesielt viktig i tidligere tider. Materialet kunne bearbeides og settes sammen til tøy som ga god varme, selv på kalde dager. Akkurat som ekteskapet kan bearbeides og jobbes med. Akkurat som ekteskapet kan gi varme på kalde og tunge dager.

7 symboliserer det fullstendige

Tallet 7 er det tallet som brukes oftest i bibelen. Gud brukte som kjent sju dager på å skape verden, og tallet 7 symboliserer det fullstendige.

Feiring av bryllupsdagen

Ekteskapet er viktig. Det markerer at dere er bundet sammen til noe større. Nettopp på grunn av dette er det en god grunn til å feire ekteskapet og at man har vært gift i hele 7 år.

Hva markeringen skal bestå i avhenger av hva dere setter pris på og hva dere liker. Det er deres dag og den skal kanskje markeres av bare dere. Kanskje med en hyggelig middag bare med dere to.

7 års bryllupsdag gave

Det viktigste med bryllupsdagen er å markere ekteskapet. Det er viktigst å markere og verdsette forholdet seg imellom som mann og kone. Men det å vise at man setter pris på ektefellen med å gi han eller hun en gave som betyr noe, er alltid koselig.

Alle liker å bli satt pris på. Benytt derfor denne anledningen til å vise at dere setter pris på hverandre.