9 års bryllupsdag – Keramikkbryllup

Den 9. bryllupsdagen har fått navnet keramikkbryllup. Det er igjen tid for å feire ekteskapet deres.

Det nærmer seg nå det første store jubileet som ektefeller, som kommer etter 10 år.

Alle bryllupsdagene har et eget navn som skal symbolisere nettopp denne dagen og som skal si noe om ekteskapet og dets lengde.

En keramikkvase som dreies på en dreieskive.

Keramikk er et materiale som er laget ved å brenne en blanding av leire og andre uorganiske materialer. Keramikk har da også vært brukt i lange tider mange steder rundt om i verden, inkludert i Norge.

Materialet keramikk har da også vært viktig. Når man ble mer bofast og gikk over til jordbruk, fra et jakt og samlersamfunn, ble det større behov for å kunne oppbevare mat. Da ble keramikk viktig.

Keramikk er da et materiale som lett kan formes av leire og som blir fast og sterkt med behandlingen.

Således symboliserer ordet keramikk som benevning av den 9. bryllupsdagen, at ekteskapet har blitt formet, og at det nå har vokst seg sterkt. Deres forhold og ekteskap har blitt formet over tid. Og båndene som er blitt knyttet dere imellom har vokst seg sterke.

Feiring av bryllupsdagen

Bryllupsdagene er viktig for ekteskapet. Det er en mulighet til å stoppe opp i hverdagen og markere ekteskapet,og forholdet til hverandre. Det er flest hverdager i et ekteskap, men bryllupsdagen gir muligheten til å fokusere litt mer på å vise at man setter pris på hverandre.

Da kan man ta dette inn i hverdagen og hele tiden tenke på at man kan vise at man setter pris på hverandre. Det skal ikke mer til enn å si at man elsker hverandre, eller å gjøre en liten ting for partneren, for å bygge ekteskapet sterkere.

Fokuser på hverandre

Lykkelig par som holder rundt hverandre.

Det er alle de små tingene man gjør og sier som er med på å forme ekteskapet. Akkurat som keramikk lett kan formes av leire, så kan et godt ekteskap formes av de små tingene man gjør for hverandre.

Ekteskapet vil da vokse seg sterkt. Akkurat som keramikk blir sterkt etter behandlingen.

Så bruk bryllupsdagen til å sette mer fokus på ekteskapet og forholdet dere imellom. Det er begges ansvar å bygge kjærligheten sterk i et ekteskap, og dette gjøres i alle handlingene deres over tid. Men bryllupsdagen er muligheten deres til å sette fokus på dette. Så bruk dagen til å fortelle og vise din kjære at du elsker han eller henne. Og ta dette med inn i hverdagene.