10 års bryllupsdag – Tinnbryllup

10 års bryllupsdag har fått navnet tinnbryllup. Gratulerer! Det er nå klart for deres første virkelige store jubileum. Ti år som ektefeller og livspartnere er virkelig verdt en stor feiring.

Nå når dere har være gift i hele 10 år har dere sikkert opplevd mange oppturer og sikkert en og annen nedtur. Det er helt normalt når to personer lever sammen. “I gode og onde dager” som det heter.

Tinnbryllup – sterke bånd

Alle bryllupsdagene har fått sitt eget navn. Dette navnet symboliserer dagen og hva den betyr. Det symboliserer hvor sterke bånd man har knyttet til hverandre som ektefolk. Som mann og kone.

Tinn, i tinnbryllup, symboliserer at man nå har nådd et jubileum. Det symboliserer at man har knyttet sterke bånd til hverandre som ektefeller. Tinn er et metall og et grunnstoff. Det er derfor et symbol på sterke bånd.

Bilde av loddetinn.

Tinn er også et relativt sjeldent metall. Dette er med på å underbygge viktigheten av dette jubileet og denne bryllupsdagen. Det at man har holdt sammen som ektefeller i 10 år er stort.

Feiring av 10 års bryllupsdag

Et tinnbryllup er verdt en stor markering. Nå har dere tross alt vært bundet til hverandre gjennom ekteskap i 10 år. Dette er en viktig bryllupsdag, og det er verdt å feire den litt ekstra.

Dere har kanskje valgt å ikke gjøre så mye ut av feiringen av hver enkelt bryllupsdag, annet enn å markere dagen dere imellom. Men ønsker dere å gjøre en stor markering har dagen kommet. Dette er et stort jubileum og bør feires sammen med familie og venner.

Dere har kanskje etablert familie, med barn. Da er det perfekt og feire dagen sammen med dem, og resten av familien. Så kan dere kanskje reise bort sammen i etterkant av dagen, og tilbringe tid sammen bare dere to.

Gave til 10 års bryllupsdag

Par som former et hjerte med hendene sine, som sympl for den store dagen.

10 års bryllupsdag er et så stort jubileum at det kanskje skal markeres med en fin gave. Dere pleier kanskje ikke å gi hverandre gaver på bryllupsdagene. Men nå er det kanskje en god anledning for det.

Dere kjenner hverandre så godt nå at dere vet hva partneren vil sette umåtelig stor pris på. Selvsagt må det ikke være noe dyrt, men det er hyggelig å gi noe som vil glede partneren veldig. Det å glede partneren og vise at du setter pris på han eller henne er det viktigste med dagen og med en gave.

Det er mye det et bryllup og en bryllupsdag handler om. Å knytte bånd til sin mann eller kone. Det er å vie livet og kjærligheten til denne ene personen som er så viktig for deg. Og det er å kjenne partneren. Kjenne han eller hun så godt at du vet hva de vil sette ekstra stor pris på. Å gi han eller henne kjærlighet.

Gi gjerne bort en opplevelse til partneren din. Gjerne en opplevelse som dere kan dele sammen. Det kan være noe du vet han eller hun har ønsket seg lenge. Det kan være en reise. Kanskje en reise for dere to. Eller en reise for hele familien. En opplevelse er en veldig fin presang ettersom det gir noe mer enn noe materielt. Særlig hvis det er en opplevelse dere kan dele sammen.

Kanskje du er kreativ og ønsker å skrive et dikt eller en sang til din ektefelle gjennom ti år. Ikke noe er vel mer romantisk enn det. Det er en presang av virkelig stor verdi.