12 års bryllupsdag – Silkebryllup

12 års bryllupsdag har fått navnet silkebryllup. Da har dere vært gift i 12 år.

De første 15 bryllupsdagen har fått sitt eget navn. I tillegg har alle større bryllupsdager et eget navn. Det vil si hver 5. bryllupsdag etter de første 15.

Den 12. bryllupsdagen har fått navnet silkebryllup. Silke er et et proteinfiber som er laget av silkeormer. Noe silke kan brukes til å produsere tekstilet silke, og det er sånn de fleste av oss kjenner silke.

Silke er spunnet veldig finmasket, og stoffet er veldig mykt og behagelig. Det kjennetegner også den 12. bryllupsdagen. Når man har vært gift i 12 år har man rukket og bli veldig godt kjent med hverandre. For hver dag har man blitt spunnet sammen. Forhåpentligvis føles også ekteskapet deres fortsatt som godt og behagelig, akkurat som silke.

Stoff i silke.

Silke var veldig lenge en veldig ettertrakte handelsvare. Silke blir da også sett på som et veldig fint stoff, og hadde stor verdi. I tidligere tider var det kun keiseren i Kina som hadde lov til å bære silkestoffer, men etterhvert ble stoffet mer utbredt.

Feiring av 12 års bryllupsdag

Dere feirer kanskje hver bryllupsdag sammen, og velger å ta ekstra godt vare på hverandre, og tenke gjennom hvordan dere setter pris på hverandre. Skal et ekteskap være mykt som silke er det i alle fall viktig å ta vare på hverandre i hverdagen. Og kanskje også feire det fine i ekteskapet hver bryllupsdag.

Presang til bryllupsdagen

Der har nå allerede feiret 11 bryllupsdager tidligere, og gir hverandre kanskje ikke så store gaver. Men til den 12. bryllupsdagen kan det kanskje være morsomt å gi hverandre en presang av silke. Ettersom dagen har fått navnet silkebryllup.

Det kan for eksempel være et silkeskjerf, noen silkelommetørkler, et silkesengesett, et silkeslips, en silkekjole eller noe annet i silke.