Bestille humanistisk vielse

Når dere skal bestille en humanistisk vielse er det to alternativer. Dere kan bestille en vielse via Human Etisk Forbund eller via Humanistforbundet. Her finner du informasjon om hvordan du går fram.

Humanistisk vigsel

En humanistisk vigsel er en ekteskapsinngåelse der det ikke er noe religiøst livssyn som ligger til grunn. Vielsen er basert på et humanistisk livssyn.

Les mer om humanistiske vielser.

Både Humanistforbundet og Human Etisk Forbund har vigselsrett og utfører humanistiske vielser.

For å kunne vie seg må man oppfylle vilkårene for ekteskap og man må ha en prøvingsattest.

Humanistisk livssyn

Et humanistisk livssyn er bygget på verdier som likhet, frihet og rettferdighet. Humanisme er bygget på et vitenskapelig syn på verden, og ikke på en religiøs tro. Verdier som at alle er like og at alle skal få bestemme over sine liv ligger til grunn.

Vigsel hos Humanistforbundet

Hos Humanistforbundet kan dere være med å bestemme hvordan vielsen skal være, i motsetning til i en borgerlig vielse.

En vielse hos Humanistforbundet koster 4.500 kroner hvis en av dere som skal gifte dere er medlem. Er ingen av dere medlem, koster en vielse 6.800 kroner. Det er gratis å bli medlem i Humanistforbundet.

Bestille vielse hos Humanistforbundet

En vielse hos Humanistforbundet kan bestilles i skjemaet her.

Husk å booke tid for vigsel i god tid i forveien for å få planlagt bryllup på den dagen dere ønsker.

Vigsel hos Human Etisk Forbund

Seremonien hos Human Etisk Forbund kan også legges opp på deres premisser slik at dere får vielsen slik dere ønsker. Det er mulig å gifte seg både inne og ute.

En vielse hos Human Etisk forbund koster 4.800 kroner. En av de som skal inngå ekteskap må være medlem i forbundet for å kunne gifte seg.

Bestille vielse hos Human Etisk Forbund

En vielse hos Human Etisk Forbund kan bestilles her. Her kan dere sende inn en forespørsel om ønsket vielsesdag og ønsket tidspunkt.

Vielsen bør bookes så tidlig som mulig, og senest tre måneder i forveien.