6 Tips for valg av videograf for din bryllupsvideoen

Det er flere ting å ta hensyn til når dere skal engasjere en videograf for å produsere bryllupsvideoen deres. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal se etter eller hvilke spørsmål man bør stille de man vurderer å engasjere. 

Du vil tross alt velge en videograf som kan fange øyeblikket og presentere det på en god måte. Bryllupsvideoen skal være et fantastisk minne dere kan kose dere med senere. Kvaliteten på produksjonen og historiefortellingen er derfor essensiell.

Her er noen tips til hvordan dere kan velge den rette videografen for deres store dag.

Tenk gjennom hva dere ønsker i en bryllupsvideo

Ta deg først tid til å tenke igjennom hva dere ønsker i videoen fra bryllupet deres. Vet du ikke hva du ønsker selv, er det vanskelig å vite hva du skal se etter. Selvsagt kan en videograf hjelpe deg å sette ord på hva dere ønsker, men det er fornuftig å ha en ide om hva man ønsker selv.

Velg en videograf som du kommer overens med

Når du skal gifte deg og har bestemt deg for å engasjere en videograf, vil du måtte ha mye kontakt med han eller hun, både før, under og etter bryllupet. Det er derfor en klok beslutning å velge en videograf som du kommer godt overens med. 

Det å bli filmet hele dagen når du ikke er vandt til å bli filmet, vil være en ny opplevelse for deg og din tilkommende. Hvorvidt denne opplevelsen blir god eller dårlig er avhengig av hvor godt dere kommer overens med videografen deres. Kvaliteten på filmen er også avhengig av at dere samarbeider godt med videografen, og gir han den informasjonen som er nødvendig for at filmen skal bli bra. Et godt samarbeid er derfor alfa og omega.

Det er ofte lurt å koble inn toastmasteren deres i forarbeidet og planleggingen av videoen. Det er viktig at videografen har full tilgang til tidsplanen, slik at han kan fange alle de små viktige øyeblikkene.

Velg et produksjonsfirma med solid erfaring

En videograf som filmer.

Ikke alle produksjonsfirma har like mye erfaring med produksjon av bryllupsvideoer. Det å produsere en bryllupsvideo er noe helt annet enn å produsere annen type video. Ja, teknikkene for å ta video er de samme, men når man skal filme i et bryllup er det viktigste å fange stemningen og det personlige ved bryllupet.

Sjekk ut tidligere produksjoner

Det første du bør gjøre når du kontakter forskjellige videografer er derfor å sjekke ut tidligere produksjoner. Forsikre deg om at du liker videoene de har produsert fra bryllup før, og at du liker hvordan de forteller historien til brudeparet. Greier de å fange alt det som skjer i bryllupet og presentere det på en god måte? Liker du historien de forteller i videoen fra bryllupet?

Det å lage en bryllupsvideo handler om å fortelle historien til brudeparet og fange stemningen fra dagen. De fleste par har en historie som kan få hvem som helst til å felle en tåre. Men det er viktig at historiefortelleren har evnen til å fortelle denne historien på en fortryllende og rørende måte. 

Det å fortelle deres historie i bryllupsvideoen er jobben til videografen. Velg derfor en videograf som forteller historier på en måte dere liker. Det er viktig at dere er sikre på at kan fortelle akkurat deres historie.

Forsikre deg om at videografen har assistenter

Det er rett og slett alt for mye å ta hensyn til og alt for mye å holde orden på, til at det er mulig å filme et bryllup helt alene. Det er derfor essensielt at arbeidet med å filme bryllupet deles på flere personer. Det er for liten tid mellom det som skjer til å rekke over alt på en tilfredsstillende måte om man opererer helt alene. 

Skal man filme fra flere vinkler og få til perfekt lyssetting, må det være flere personer som står for filming og rigging. Dette sikrer at de får med alt det viktige som skjer på deres store dag.

Budsjetter inn bryllupsvideoen

Har du bestemt deg for at du ønsker en bryllupsvideo fra bryllupet ditt, må du budsjettere dette inn allerede fra starten av. Kvaliteten på videoproduksjonen avhenger i stor grad av hva du betaler for. 

Det å produsere en video fra et live event, som et bryllup er, er et håndtverk. Det kreves mye planlegging, forberedelser, kvalitetsutstyr, og mannskap til filming og editering. Det er rett og slett kostbart å produsere en kvalitetsvideo. Så sett av nok penger til å produsere en bryllupsvideo allerede når du planlegger bryllupet. 

Det viktigste er at du blir fornøyd med resultatet av videoen fra deres bryllup. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker at videoen skal bli, og bruk tid på å velge den riktige videografen.