Bryllupsvideo – Et minne for livet

En bryllupsvideo fra bryllupet deres kan bli et av de beste minnene dere har fra bryllupet deres. Ingenting er bedre enn en godt produsert video fra bryllupet som fanger opp alt dere opplever i løpet av denne store dagen.

Tidligere var det vanlig å kun satse på fotografering fra bryllupet, men nå har det blitt vanligere og vanligere å også få en video produsert. En video kan fange opp, og forevige så mange ting som vanlige fotografier aldri kan. Ekteskapsinngåelsen, talene og alt det andre som skjer i et bryllup kan nå bli foreviget.

Produksjon av bryllupsvideo

Det er selvsagt forskjellige muligheter å velge fra når det kommer til å produsere en video fra bryllupet. Har dere ett familiemedlem eller en venn som er dyktige på å ta video og redigere film, kan dere selvsagt be dem for å stå for videofotograferingen. Det er også det mest kostnadseffektive alternativet, og det eneste alternativet for mange.

Har dere et begrenset budsjett til produksjon av bryllupsvideoen deres, og har en bekjent som er dyktig på å filme og redigere film, kan dere vurdere å leie videoutstyr til filmingen. Det er kostbart å leie videoutstyr av god kvalitet, men det vil være rimligere enn å leie inn et firma for hele videoproduksjonen.

Har dere derimot et større budsjett for bryllupet kan det være fornuftig å få profesjonelle til å produsere bryllupsvideoen deres. Da sikrer man et godt resultat og kan få produsert en film med god lyd, fine bilder og bildetagning fra flere kameravinkler. En profesjonell produsert video fra bryllupet kan fort være verdt investeringen. Ingenting er som en profesjonell video fra den store dagen.

Et profesjonellt firma har alt utstyret som er nødvendig for å produsere en god film. Selv om det er mulig å lage en ok video med enkelt utstyr, er det nødvendig med profesjonellt utstyr for å produsere en kvalitetsfilm. Et kvalitetskamera vil ta bedre bilder under alle forhold og profesjonelt lys- og lydutstyr, i tillegg til en bildestabalisator og flere videokameraer og kameramenn vil sikre en bedre produksjon.

Videograf som filmer en vielse.

Profesjonell videograf

Skal dere engasjere et videoproduksjonsfirma for å stå for filmproduksjonen fra bryllupet deres er det flere ting å ta hensyn til.

Først av alt må dere forsikre dere at dere engasjerer et firma eller en person med solid erfaring fra produksjon av bryllupsvideoer. Det er en del spesielle ting å ta hensyn til ved videoproduksjon av en film fra et bryllup, så det er viktig at de dere engasjerer er dyktige.

Be om referanser

Be om å få se tidligere bryllupsvideoer de har produsert. Mange er dyktige til å produsere video, men ikke alle greier å fange alle de romantiske stundene og de gode talene på en tilfredsstillende måte. En video er ikke en video. En bryllupsfilm er noe helt spesielt.

Det er også vanlig at det produseres en kort film med høydepunkter fra bryllupet, i tillegg til en lengre film der alt det viktige fra bryllupet er med. Denne filmen med de største høydepunktene fra bryllupet kan da deles på sosiale medier, og være mer tilgjengelig for flere. Hovedfilmen derimot, har med alt inkludert vielse, når brudeparet ankommer festen, talene og selve festen.

Planlegg godt

Forsikre deg også hva som er inkludert i den ferdige produksjonen før du bestiller. Hvilket format får du videoen levert i? Får du med en DVD? Hvor lang vil den ferdigproduserte videoen bli? Har de mulighet for en flerkameraproduksjon? Hvor mange kameramenn planlegger de å bruke for å ta video i bryllupet? Forsikre deg også om at du får bruke den musikken du vil til videoen. Vil de også inkludere råvideomaterialet, så du kan redigere dette senere selv?

Sjekk også om videofotografen er kjent med kirken der vielsen holdes og lokalet der du skal ha bryllupsfesten. Spør om de er villige til å besøke festlokalet og kirken sammen med deg før bryllupet for å gjøre seg kjent med stedet. Besøket vil gi videografen informasjonen han eller hun trenger for vinkler for videotagning, lyssetting, hvor det bør brukes flere kameraer og andre viktige faktorer som spiller inn.

Kameramann med videokamera.

Ta hensyn til tidsplanen

Forsikre deg om at videgrafen har full oversikt over tidsplanen for bryllupet deres. Forklar for han eller hun hva de viktigste tingene som skjer i bryllupet deres er. Sett han i kontakt med toastmasteren deres, så de er sikre på at de vil få med seg alle viktige hendelser i bryllupet. Du vil ikke at de skal gå glipp av en tale eller ikke få med seg når gjestene kommer.

Det er viktig at de forstår hva som er viktigst for deg. Kanskje er det enkelte mennesker, steder eller hendelser du ønsker ekstra fremhevet. Er det for eksempel viktig for deg å få med fra flere vinkler når du og din kjære gir hverandre bryllupsløftene deres, eller når dere går ned , så må dette gjøres vektlegges på forhånd. Det kan være for sent å komme med denne informasjonen på selve bryllupsdagen.

Tenk også gjennom øm dere ønsker dronefilm fra deler av bryllupet, eller av kirken eller bryllupslokalet. Det å ha gode oversiktsbilder fra luften kan bli veldig stilig i en intro til filmen.

Eksempler på bryllupsvideoer

Her er et eksempel på en bryllupsvideo som er veldig romantisk og stemningsfull. Videografen har fokusert på å fange følelsene og øyeblikkene i løpet av dagen, og har klart det på en utmerket måte.

Her er et eksempel på en video med høydepunkter fra et bryllup. Se historien gjennom dagen og hvordan videografen har klart å fange de små øyeblikkene og presentert de på en utmerket måte.

Her er et annet eksempel på en video med høydepunkter. I denne videoen har videografen tatt mange små klipp som brukes gjennom filmen for å sette farge på, og gi liv til historien.

Priser for en bryllupsvideo

Prisene for å få produsert en bryllupsvideo av en videograf avhenger i stor grad av hvilke ønsker dere har til videoen. Prisene ligger stort sett fra ca. 5.000 kroner for filming av vielsen, til ca. 30 – 35.000 for heldagsfilming av flere kameramenn, inkludert redigering.

Mange videografer tilbyr forskjellige pakker på enten bare filming fra vielsen, halvdagsfilming og heldagsfilming. Kostnadene vil derfor variere stort ut ifra hva dere ønsker å få produsert.

Det er mye jobb å produsere en video, så dere må ta høyde for dette når dere vurderer tilbydere. Er det ett selskap som tilbyr vesentlig lavere priser enn andre, bør dere undersøke hva dere får for denne summen, og sjekke ut om de har erfaring og kompetanse i å produsere kvalitetsvideoer.

Velg en videograf som forstår dere

Jo mer videografen dere har engasjert forstår hva dere er ute etter når det gjelder brullupsvideoen deres, jo bedre er han eller hun utstyrt for å gjøre videoen til et minneverdig produkt.

Bryllupet ditt er en opplevelse som skjer bare en gang i livet. Det er derfor viktig at du gjør alt du kan for å bevare dette øyeblikket. En perfekt bryllupsvideo kan være den perfekte måten å gjøre det på.