Pynting av kirken til bryllupet

Det er mange valgmuligheter når dere skal pynte kirken til bryllupet deres. Når dere skal gifte dere har dere gjerne valgt et gjennomgående tema og farger for bryllupet. Det blir da ofte mest gjennomført hvis dette temaet og disse fargene gjenspeiler seg når dere pynter kirken.

Det er dere selv som er ansvarlig for å pynte i kirken. Kirketjeneren kan ofte bistå med tenning av levende lys, men resten må dere stå for selv.

Hvorvidt det er nødvendig med mye pynt i kirken når dere skal gifte dere, avhenger veldig av hvilken kirke dere har valgt for vigselen. Noen kirker er veldig fine innvendig og trenger ikke noe, eller minimalt med pynt.

Pyntet kirke til bryllup.

Andre kirker derimot er det nødvendig å pynte en del for å gi inntrykk av at det er en festdag. Det vet dere best selv, som kjenner kirken.

Sett deres personlige preg på kirken

Bryllupet er deres store dag, så det er hyggelig med en fint pyntet kirke i deres egen stil. Det er nemlig mulig for dere å sette deres eget personlige preg på kirken denne dagen. Benytt denne muligheten, og bruk bryllupstemaet deres når dere pynter kirken til bryllupet.

Dere har sikkert valgt en eller noen spesielle farger til bryllupet. Benytt disse når dere pynter kirken. Bruk de samme blomstene som dere planlegger å gjøre på festen. Sett deres preg på dagen fra start til slutt.

Forslag til pynt av kirken

Det er veldig vanlig å pynte kirken med blomster. Gjerne en oppsats ved alteret og blomster ved enden av hver benkerad ut mot midtgangen.

Benkerad pyntet med blomster.

Annen vanlig pynt er silkebånd og levende lys. Det går også å pryde kirken med annen papirpynt eller annet som passer inn til kirken og bryllupstemaet og bryllupsfargene deres.

Pyntingen trenger ikke å være så veldig overdådig heller. Det enkle er ofte det beste. Både når det gjelder inntrykk og tid. Et par blomsteroppsatser ved alteret, eller et annet sted der det passer seg i kirka. Og noen enkle blomster eller små blomsteroppsatser til benkeradene som enkelt kan tas ned etter vielsen.

Husk at dere kan bruke de samme blomsteroppsatsene i festlokalet etterpå.

Les også: Hvem sitter hvor i kirken i et bryllup

Avtal pynting i god tid

Avtal pynting med kirketjeneren som skal jobbe den dagen dere skal vies. Be også om å få se kirken i god tid før bryllupet så dere har mulighet til å finne ut hvordan dere på best mulig måte kan pynte kirken. Sjekk også med kirketjeneren om det er noen begrensninger angående pynting av kirken.

Begrensninger

Husk at det er enkelte kirker der det er begrensninger på hvordan man kan pynte kirken. Noen kirker er vernet og her er det ikke mulighet å pynte dem på samme måte. Noen kirker har også begrensninger på bruk av ekte roseblader på gulv og løper i kirkerommet pga.

Husk at pynten må tas ned, og kirken ryddes etter vielsen også.

Samarbeid om pyntingen av kirken til bryllupet

I populære kirker er det ofte flere vielser på samme dag. Det setter litt begrensninger på muligheten for å pynte kirken. Menighetene oppfordrer da til at parene som skal gifte seg samarbeider om pyntingen av kirken. Noen menigheter setter også dette som et krav. Sjekk derfor ut dette på forhånd.

Er det flere par som skal vies på samme dag som dere er det fint om dere greier å samarbeide om pyntingen med de andre parene som skal gifte seg. Da vil utgiftene til pynten bli vesentlig mindre, og det vil bli mindre å gjøre for alle.

Det er dog ikke alltid mulig å få til. Det kan være at man ønsker å pynte kirken totalt forskjellig, eller at man ikke blir enige om farger, eller typen blomster som skal benyttes.

Dere kan da avtale med de andre parene at dere pynter kirken selv, og rydder raskt ned etter vielsen. Alle par må da få tilstrekkelig tid til å pynte kirken til bryllupet sitt. Dette må koordineres, og det er da enda viktigere at dere bruker pynt som går raskt å montere og raskt og ta ned etter vielsen.

Oppsummering

Alt i alt er det lurt å planlegge pyntingen av kirken i god tid før bryllupet. Sjekk ut kirken der dere gifter dere og se hva som er mulig å få til av pynting der. Bruk samme farger og samme tema i kirken som i resten av bryllupet. Velg pynt og dekorasjon som er enkel å montere og enkel å rydde bort. Samarbeid gjerne om pyntingen av kirken med andre par som gifter seg samme dag.