Bryllupsreise til Bali – Romantikkens høyborg

En bryllupsreise til Bali vil gi dere en herlig tid på fantastiske, tropiske strender. Det er dessuten en unik mulighet til å oppleve noen av de mange hinduistiske templene på øya.

Ikke snakk om himmelen hvis du aldri har vært på Bali.

Toba Beta

Bali er Indonesias viktigste turistmål, og det er en grunn til det. Øya er en asiatisk perle. Her kan man nyte livet året rundt. En gjennomsnittstemperatur på 30 °C og et stort antall herlige, tropiske strender gir et godt utgangspunkt for en drømmereise.

De eksotiske hinduistiske templene og den romantisk atmosfæren, gjør dessuten at Bali egner seg godt for en romantisk bryllupsreise.

Beliggenhet

Bali er en øy og en provins som ligger i Indonesia. Provinsen Bali omfatter hovedøya Bali og øyene Nusa Penida, Nusa Lembongan og Nusa Ceningan. Bali har 4.300.000 innbyggere (2019.) Hovedstaden i provinsen er Denpasar.

Øya Bali ligger ca 3,2 kilometer øst for Java. Mellom Java og Bali ligger Balistredet.

Historie

Bali ble befolket rundt 2000 f.Kr. av mennesker som emigrerte fra Sørøst-Asia og Oceania. I 1948 ble Bali en del av republikken Indonesia.

Kulturelt har indisk, kinesisk og hinduistisk kultur hatt stor innflytelse på Bali. Dette gjelder spesielt hinduistisk kultur. Og så er da også mellom 80 og 90% av folket på Bali hinduister. Bali er også i stor grad nært beslektet kulturelt med Indonesia, Filippinene og Malaysia.

Hinduistisk tempel i Bali, Indonesia.

Totalt er det 34 provinser i Indonesia, og Bali er den eneste som har en hinduistisk majoritet. Det er veldig mange hinduistiske templer på øya, og du kan nesten ikke gå noe sted uten å se ett.

Hvorfor reise på bryllupsreise til Bali?

Når jeg følger mitt hjerte, våkner jeg opp på Bali.

Ukjent

Asias mest romantiske reisemål

Bali fikk utmerkelsen asias mest romantiske reisemål i 2019. Man kan derfor trygt si at Bali gir rom for romantikk og kjærlighet. Det kan kanskje også bli det perfekte reisemålet for deres bryllupsreise.

Par på bryllupsreise på en romantisk strand i Bali.

Nå skal kjærligheten og det nylig inngåtte ekteskapet feires; hva er da bedre enn en romantisk destinasjon? Øyas tropiske strender, luksushoteller og mange eksotiske severdigheter gjør det til det perfekte reisemålet for romantikk. Her kan ethvert kjærestepar nyte, og pleie kjærligheten til hverandre i herlige omgivelser. Hvorfor ikke da legge bryllupsreisen til Bali?

Idylliske strender

En annen god grunn til å legge bryllupsreisen til Bali er den endeløse rekken av enestående tropiske strender. Hva kan en nordmann mislike med dette?

Strand i Nusa Dua, sør i Bali. Nusa Dua er kjent for de mange luksushoteller som er samlet her.

Hver strand har sin egen unike sjarm. Her finner du alt fra små strender med hvit sand og hvite klipper, til store strender omgitt av palmer. Du finner strender med hvit sand i sør og strender med sort sand i nord. Du har både store, kjente strender som Kuta, til små, gjemte strender dere kan ha for dere selv.

Her får du alle typer strender. Du kan til og med oppleve templer i tilknytning til stranda. Tenk hvor eksotisk det vil være å ligge på stranda med et tempel og en rekke palmer i bakgrunnen.

Her er det rett og slett en strand som passer for alle, uansett behov og humør. 

En idyllisk strand på øya Nusa Penida.

Templenes magi

Balinesere er et veldig religiøst folkeslag og det er bygget templer overalt på øya. Alle familier har dessuten sitt eget lille tempel ved huset sitt for daglig tilbedelse.

Den balinesiske hinduismen er den ledende religionen på øya. Dette er en hinduisme som også har blitt påvirket av buddhisme.

Et balinesisk hindu tempel blir kalt et pura. Et pura er et hinduistisk tempel for tilbedelse der mennesker møter gudene. Det finnes et utall av disse templene spredd rundt på øya. De er verdt et besøk både på grunn av arkitektur, historie og innsyn i balinesernes relegion.

De majestetiske templene finnes over alt. Det finnes majestetiske templer ved vannkanten og tempelkomplekser i fjellene. Dere bør få med dere noen av disse templene. En reise til Bali er nemlig ikke fullendt uten et besøk ved flere av disse magiske templene.

Pura Besakih tempelet.
Pura Besakih

Pura Besakih tempelet er det viktigste og mest hellige tempelet på Bali. Det er et tempelkompleks bestående av hele 23 separate templer som ligger i fjellskråningen i fjellet Gunung Agung. Det viktigste av disse templene i dette tempelkomplekset er Pura Penataran Agung.

Naturlig skjønnhet

I tillegg til unike strender og magiske templer, har Bali masse annen skjønnhet å tilby. En rundreise rundt på øya tilbyr vakker natur; frodige fjellområder, majestetiske fossefall og vakre innsjøer.

For å ikke snakke om de ikoniske rismarkene og blomsterhagene som er med å preger landskapet på øya. Det er ikke rart Bali har en tiltrekningskraft på ferierende par som søker skjønnhet og romantikk.

Risplantasje i fjellene i Bali.

All denne naturlige skjønnheten er med på å skape en herlig, romantisk atmosfære.

Les også: Bryllupsreise til Mauritius – La romantikken blomstre

Infographic - bryllupsreise til Bali.

Hva kan man gjøre på Bali?

Du trenger ikke tilbringe all tid på stranden når du reiser på bryllupsreise til Bali. Øya kan tilby en rekke aktiviteter for å ikke snakke om alle severdighetene øya kan tilby. Her trenger du ikke ligge stille.

Severdigheter

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot er et av Balis mest ikoniske templer. De spektakulære omgivelsene rundt tempelet gjør hele opplevelsen av tempelet til et iøynefallende syn. Tempelet ligger på en klippeøy der bølgene slår inn over klippene.

Pura Tanah Lot ligger ca. 20 kilometer nordvest for Kuta. Det ble bygget på 1600 tallet, etter at presten Nirartha sov over på den spektakulære klippeøya.

Han var så fascinert av stedet at han ba lokale fiskere om å sette opp et tempel på øya.

Sekumpul fossen

Sekumpul fossen

Nord på Bali ligger et majestetisk fossefall, nemlig Sekumpul fossen. Eller rettere sagt sju fossefall samlet på ett sted. Det er en herlig naturopplevelse og ta seg til fots ned til bunnen av disse fossene. Etter en 40 minutters tur, kan du nemlig krone opplevelsen med et forfriskende bad i bunnen av fossen.

Sekumpul er ansett a være Balis fineste fossefall. Dette vil du helt klart oppleve når du besøker øya.

Tegalalang risterrasser

Tegalalang risterrasser

Det å besøke Tegalalang risterrasser er definitivt noe du må gjøre om du er på Bali. Denne dalen med rismarker er et fantastisk syn. Her har du dessuten muligheten til å gå rundt og nyte synet og omgivelsene. 

Det er ikke mange rismarker det er mulig å besøke og gå rundt på. Dette er en unik mulighet, i tillegg til en fin opplevelse. Benytt også muligheten til å ta ikoniske bilder i disse majestetiske omgivelsene.

Tegalalang risterrasser ligger kun 20 minutter med bil fra Ubud.

Apeskogen i Ubud

I hjertet av Ubud ligger det en skog der apene går fritt uten å være gjerdet inn. Her er det lagt til rette med fine turstier. Dette er perfekt for en fottur i naturskjønne omgivelser der en i tillegg kan møte på aper.

Denne regnskogen med aper er basert på et hinduistisk konsept om å ta vare på området, kalt Tri Hita Karana. I bunn og grunn betyr det “tre måter å nå spirituell og fysisk velvære.”

Det bor ca. 600 aper i apeskogen i Ubud av typen balinesisk langhale ape. Dette er et obligatorisk stopp for alle dyreelskere og fotografer. Her kan man treffe apene på nært hold og få muligheten til å ta mange blinksukudd.

Aktiviteter

Lei av severdigheter og strandliv? Ikke noe problem. Bali har masse dere kan finne på under bryllupsreisen deres hvis dere vil ha litt mer action i under ferien.

Rafting i Ayung-elva

Prøv ut elverafting i Ayung-elva. Dette er Balis lengste elv med 33 stryk. Her har dere muligheten for et skikkelig adrenalinekick i fantastiske naturomgivelser. 

Ayung-elva renner gjennom fantastiske omgivelser. Her kan dere oppleve frodig regnskog, nydelige fossefall og herlige juv på deres ferd nedover elva. Dette kan bli en opplevelse utenom det vanlige.

Raftingen foregår med profesjonelle instruktører som setter dere inn i riktige teknikker og sikkerhetsregler. Her er alt lagt til rette for en uforglemmelig opplevelse.

Prøv en Bali huske

Et par som husker i en Bali huske.

Alle har vi vel husket i en huske da vi var små. Men ikke alle huser er like. På Bali har dere muligheten til å huske over et juv eller en risplantasje, i en såkalt “Bali huske.”

En vanlig huske blir aldri helt det samme igjen etter en runde i denne.

Det kan gi et lite adrenalinkick å huske høyt over bakken i skjønne omgivelser.

Ønsker dere å få tatt noen utrolige bilder av dere selv, er dette muligheten. Du skal lete lenge etter et bedre motiv til et bilde til Instagram.

Surfing på Kuta stranda

Kuta stranda er perfekt for surfing. Særlig hvis dere er nybegynnere. Har dere lyst til å prøve dere på surfing, eller ønsker å forbedre surfeteknikken, er Kuta stranda perfekt. Dette er Balis mest kjente strand og er som skapt for surfing.

Kuta stranda ligger tvers ovenfor en sandbanke, så her kommer det inn jevne bølger hele tiden. Det er et bra sted å lære å surfe, og her er det mulig å ta instruktørtimer hos kvalifiserte instruktører.

All mulig vannsport

Bali er rett og slett et vannsportsparadis. Her kan dere teste ut alle typer vannsport.

Ønsker dere litt fart og spenning kan dere prøve en av de mange vannsportaktivitetene øya har å tilby. Prøv gjerne vannski, jetski, bananbåt, wakeboard, kiting eller noen av de andre vannsportsaktivitetene som gir dere et kick.

Ønsker dere noe mer rolig noe, kan dere heller satse på å snorkle, dykke eller SUP padling. Her er det noe for enhver smak.

Når bør du reise?

Bali ligger 8 grader sør for ekvator, så her er det varmt, tropisk vær hele året. Øya har ikke 4 årstider som vi kjenner det hjemmefra, men kun to årstider; En tørr periode og en regnfull periode.

Den tørre årstiden

Det anbefales å reise på bryllupsreise til Bali i perioden april til oktober, som er den tørre perioden på øya. Da er det høye temperaturer, men det er lite regn og lavere luftfuktighet. Det er også i denne perioden det er mest turister på øya. Absolutt høysesong for turisme er juli og august, så et opphold utenom disse månedene er å anbefale.

Dette er også de beste månedene for strandliv, vannsport, dykking og surfing, samt for fjellturer. Den beste tiden for en romantisk bryllupsreise er derfor i månedene april til juni, og september til oktober. Da er det tørt vær, men ikke like folksomt som i de travleste månedene.

Unngår man de to månedene med absolutt høysesong, er det en del å spare på hotellovernatting. Det er også litt mindre folksomt på restaurantene og atmosfæren på øya er litt roligere enn i juli og august.

Den regnfulle årstiden

Balis andre årstid er den regnfulle perioden. Denne spenner seg fra november til mars. På denne tiden må man regne med en del regn og høy luftfuktighet. Det regner ofte hver dag i denne perioden, men det regner ofte ikke hele tiden. Etter noen timer med regn titter ofte det fine været fram. Det går derfor å besøke øya også i denne perioden hvis man ikke er redd for litt regn. Det er også mulig å spare en del penger ved å besøke Bali på denne tiden.

Det er mer vind under denne årstiden. Dette gjør at surfeforholdene på østkysten av Bali er veldig gode i desember måned.

På grunn av julen er det også høysesong på Bali den siste delen av desember og første delen av januar.

Kuriositeter

Forunderlig navnetradisjon

Foreldre på Bali trenger ikke bruke lang tid på å velge navn på den nyfødte. Skikken på øya er nemlig at barnet får navn etter hvor det er i søskenflokken.

Den førstefødte får navnet Wayan, den andrefødte – Made, den tredjefødte – Nyoman, og den fjerde fødte – Ketut. Det spiller ing rolle om det er en gutt eller ei jente. Hva hvis det er fem søsken, tenker du kanskje? Da starter det på nytt igjen med navnet Wayan.

Den dyreste kaffen i verden

Bali kan skilte med at de har den dyreste kaffen i verden, nemlig Kopi Luwak. Det er ikke nødvendigvis fordi den er den beste kaffen i verden, men på grunn av måten den er laget.

Kaffebønnene blir nemlig ikke prosessert før en civet katt har spist dem og bæsjet dem ut igjen.

Grunnen til at man behandler kaffebønnene på denne måten er at civet katten kun spiser de beste kaffebønnene. De velger nemlig ut kaffebønnene de spiser basert på deres aroma. Deretter går bønnene gjennom kattens fordøyelsessystem uten at de blir fordøyd. Til slutt blir kaffen prosessert på vanlig måte.

Oppsummering

Det å legge bryllupsreisen til Bali kan være midt i blinken hvis dere liker sol, strandliv, og vil oppleve noe eksotisk. Bali er perfekt for å få romantikken til å blomstre. Her kan nylig gifte par kan se fram til en herlig reise.

Bali er mer enn et sted… det er en stemning, det er magisk. Det er en tropisk sinnstilstand.

Ukjent

Basert på været er det best å legge reisen til perioden april til oktober. Da er det et tørt, varmt vær, og man kan få mest ut av alle aktiviteter og severdigheter.

Det er masse å finne på på Bali, så en bryllupsreise hit har masse å tilby. I tillegg til å være et veldig romantisk reisemål har øya mange idylliske strender og magiske templer å tilby. Øya er også naturlig skjønn, og er i tillegg et paradis for alle typer vannsport.