Bryllupsreise til Mauritius – La romantikken blomstre

En bryllupsreise til Mauritius er synonymt med en romantisk opplevelse. Øya ble da også kåret til verdens mest romantiske reisemål i 2019.

Mauritius ble laget først, og deretter himmelen; og himmelen ble kopiert etter Mauritius.

Mark Twain

Strendene på Mauritius er helt fantastiske. Den hvite sanden og den herlige bakgrunnen med vulkanske fjell gjør et opphold her til en uforglemmelig opplevelse.

Det er ikke vanskelig å nyte livet i dette tropiske paradiset. Dette gjør det til et utmerket reisemål for en bryllupsreise.

Romantisk strand med palmer.

Når strandlivet blir for kjedelig tilbyr Mauritius også en rekke herlige naturopplevelser i øyenes nasjonalparker. Det er også muligheten til å ri på kameler, ta en mini-safari eller en tur med zipline i herlige omgivelser.

Beliggenhet

Republikken Mauritius tilhører Afrika og befinner seg i det sørvestlige Indiahavet øst for Madagaskar. Mauritius består i tillegg til hovedøya Mauritius av øyene Rodrigues, St. Brandon øyene, Agalegaøyene og Chagos Archipelago.

Flaggkart over Mauritius.

Historie

Den første kjente oppdagelsen av øygruppen Mauritius stammer fra arabiske seilere en gang på 900-tallet. Øya ble først tegnet inn på et kart i 1502, av italieneren Alberto Cantino. I 1507 besøkte portugisere denne ubebodde øya.

Øya fikk først navnet sitt i 1598 av nederlendere som gikk i land i Grand Port. De ga øya navnet Mauritius som en hyllest til Prince Maurice van Nassau. Øya ble først befolket i 1638 av nederlendere, før Frankrike tok kontrollen over øya i 1715. Britene tok kontrollen over øya i 1810.

Mauritius fikk sin uavhengighet 12. mars 1968, og har siden samme dato i 1992 vært en republikk.

Hvorfor reise på bryllupsreise til Mauritius?

Verdens mest romantiske reisemål

Mauritius ble kåret til verdens ledende reisemål for bryllupsreiser i 2015 av World Travel Awards. Og i 2019 ble øya kåret til verdens mest romantiske reisemål. Dette er ikke uten grunn. Øya har en unik tiltrekningskraft på nygifte par som ønsker en unik og romantisk reise.

Par på bryllupsreise.

Mauritius er et ypperlig alternativ for de som ønsker å legge bryllupsreisen sin til et tropisk paradis. Her er det hvite strender så langt øye kan se. Øyenes luksushoteller gjør det til et paradis for bryllupsreisende. Her kan virkelig romantikken blomstre. Ta det med i betraktningen når dere planlegger bryllupet.

Naturen

Mauritius har masse vakker natur å tilby. Øyene har et dusinvis naturreservater og botaniske hager å utforske, i tillegg til annen spennende natur. Her finner du fosser, fjellformasjoner, og spesielle sandformasjoner.

Fossefall i Mauritius

Av dyreliv huser Mauritius blandt annet gigantiske skilpadder og sjeldne rosa duer. I tillegg kan man reise på delfincruise, ride på kameler eller delta på en minisafari med over 100 afrikanske dyr.

Luxuriøse hoteller

Mauritius kan tilby en rekke luksuriøse hoteller med fantastisk beliggenhet eller mulighet for gode spa opplevelser. Disse er som skapt for et par på bryllupsreise som ønsker en romantisk opphold i herlige omgivelser. Les mer om de beste hotellene øya kan tilby nedenfor.

Priser

En reise til Mauritius er veldig overkommelig prismessig i forhold til andre alternativer. Reisemålet er rimligere enn en reise til destinasjoner i Europa eller USA.

Mauritius kan tilby mange topphoteller og reisemål i verdensklasse til veldig konkurransedyktige priser. Kostnadene knyttet til selve reisen kan være dyrere enn mer nærliggende reisemål. Men prisene på selve oppholdet veldig svært overkommelig.

Strender

Alle liker lekre tropiske strender med palmer og vakre laguner. Med over 100 herlige strender å tilby, skal det ikke stå på avslapning og badeliv. Strendene spenner fra små karakteristiske strender til lange strender med hvit eller gyllen sand.

Med badetemperaturer rundt 27 °C og vakre omgivelser, er det tiltalende å nyte dagen på strand og i vann.

Infographic - Bryllupsreise til Mauritius

Hva kan man gjøre på Mauritius?

Mauritius en øy for en fantastisk, romantisk opplevelse. Men øya har også mer å tilby for de som ønsker litt andre opplevelser under oppholdet. 

Det er lagt til rette for en rekke aktiviteter på øya. Det er også mange severdigheter å oppleve som turist.

Aktiviteter

Dykking og snorkling

Mauritius er omgitt av utrolige korallrev og eksotiske fisker som gjør øya ideell for dykking og snorkling. Det er over 50 forskjellige områder som egner seg til dykking på øya. Flere tilbydere tilbyr utflukter for både nybegynnere og erfarne dykkere.

Variasjonen av egnede dykkesteder gjør at det finnes noe for enhver smak. Her er det steder som passer for nybegynnere og steder som passer for mer erfarne dykkere. Vanskelighetsgrad for dybde varierer.

Svømme med delfiner

Som noe mer unikt er det mulig å svømme sammen med delfiner. På vestkysten av øya, rundt Tamarin Bay, er det mulig å svømme sammen med disse lekne og intelligente dyrene. Disse aktivitetene gjennomføres sammen med profesjonelle for å forsikre seg om at delfinene behandles godt og at leveområdene deres respekteres.

Dypvannsfiske

En annen aktivitet som er utbredt på øya er dypvannsfiske. Øya har et rykte som ypperlig for dypvannsfiske. Her arrangeres det utflukter og fisketurer for de som har lyst til å prøve fiskelykken. Her kan man fange sverdfisk, tunfisk og en rekke andre store fiskearter.

Øyhopping

Benytt også sjansen til å reise med båt eller katamaran mellom forskjellige øyer i områdene rundt Mauritius. Her kan du nyte dagsutflukter i fin natur og med diverse vannaktiviteter. Besøk øyene Ile aux Cerfs, Ilot Gabriel, Ile aux Bénitiers eller Ile aux Aigrettes. Opplev spesielle strender, kokosnøtt plantasjer, laguner, og herlige små øyer.

Zipline

Øye huser også en zipline park; Casela Nature Parks, der du kan kjøre zipline over juv, langs daler eller ned i vann i herlige omgivelser. Ønsker dere et adrenalin kick er dette en ypperlig aktivitet.

Golf

Mauritius var det tredje landet i verden der det ble spilt golf etter Storbritannia og India. Golf er også en av de mest populære aktivitetene på øya. Det finnes en lang rekke golfbaner på øya og golfbanen Gymkhana Golf Club er den fjerde eldste golfbanen i verden. Mauritius tiltrekker seg derfor mange golfinteresserte gjester.

Mini Safari og Kamel riding

Ønsker du å oppleve mange av Afrikas dyr, i tillegg til tigre, kan du bli med på en mini safari. Casela Nature Parks tilbyr en mulighet til å treffe disse majestetiske dyrene på nært hold.

Ønsker du flere eksotiske opplevelser er det også mulig å få ri på kameler. Dette er en morsom opplevelse.

Severdigheter

Le Morne

Som en fortids påminnelse om øyas vulkanske fortid troner fjellformasjonen Le Morne på sørvestre del av øya. Denne voldsomme monolitten skyter rett opp fra stranden og gir en majestetisk bakgrunn for strandlivet på denne delen av øya. Siden 2008 har Le Morne vært en del av Unesco sin verdensarv liste.

Le Morne

Chamarel Park – 7 fargede lag av sand

Besøk Chamarel og opplev på nært hold naturfenomenet med mangefargede jordarter på ett sted. Dette fenomenet har over tid blitt en av de største turistattraksjonene på Mauritius.

På et relativt lite område har det samlet seg sju distinkt forskjellige sandtyper med klart forskjellige farge. Her finner du sand med fargene brun, rød, blå, fiolett, grønn, lilla og gul. Blandes disse sandtypene sammen i et glass, vil du se at de vil skille seg fra hverandre etter en tid. Det er et ganske fascinerende fenomen.

Chamarel Park

Port Louis

Port Louis ble bygd i 1735 og er den største byen og hovedstaden i Mauritius. Byen er omringet av et fjellområde som er et spennende syn. Port Louis har også en rekke godt bevarte historiske bygninger fra kolonitiden. De forskjellige styresmaktene opp gjennom årene har også gitt byen innspill fra forskjellig arkitektur. Byen har også 3 forskjellige museer.

Black River Gorges Nasjonalpark

Dette er den største nasjonalparken på øya som strekker seg over 6.574 hektar på den sørvestre delen av øya. Har kan du se og nyte naturen på øya og kanskje være heldig å se noe av øyas dyreliv.

Her er det områder som er laget for å gå turer i fjellene. Det er også laget flere områder som er godt egnet til en piknik. Skogene skjuler også fine fossefall som er verdt et syn.

La Vanille Nature Park

Her kan du treffe gigant skilpadder, iguaner og nilkrokodiller på nært hold, i tillegg til en rekke andre dyr.

Når bør du reise?

Mauritius har et klassisk tropisk klima med varmt vær året rundt. Øya blir markedsført som et reisemål som kan besøkes året rundt. Det varme, tropiske klimaet gjør at du kan reise hit når som helst på året. Den beste tiden for å gjennomføre en bryllupsreise til Mauritius er allikevel mellom mai og desember. Da er været er tørt og solrikt.

Det er sommer i Mauritius mellom januar og april, og vinter mellom mai og desember. Det er en behagelig temperatur i vintermånedene. Fra januar til mars er det syklonsesong, så da kan det være ganske vått.

Kuriositeter

Nasjonalfuglen Dodo

Dodo er nasjonalfuglen i Mauritius, men det spesielle med dette er egentlig at den ble utryddet på 1700 tallet. Du vil derfor kun se denne fuglen avbildet på nasjonalemblem og på suvenirer.

Dodo - nasjonalfuglen på Mauritius.

Språk

Det offisielle språket på Mauritius er engelsk, men de fleste på øya snakker créole som hovedspråk. Créole er en blanding av fransk og flere afrikanske språk. Det er også mange som snakker fransk på øya.

Oppsummering

Ønsker man noe litt eksotisk og romantisk er en bryllupsreise til Mauritius et godt alternativ. De hvite, herlige strendene og den tropiske naturen gir et perfekt bakteppe til en romantisk opplevelse som nygift.

Mulighetne for å utføre forskjellige aktiviteter gjør også øya til et godt valg for de som ønsker en mer innholdsrik ferie.