8 Kreative bryllupsinvitasjoner – Til inspirasjon

Vi simpelthen elsker bryllupsinvitasjoner. Spesielt kreative bryllupsinvitasjoner. Det er noe spesielt med en bryllupsinvitasjon som speiler personaliteten til brudeparet.

Er du av den kreative typen, kan en virkelig kreativ bryllupsinvitasjon være det som setter prikken over i’en for deg.

Er du åpen for å overraske dine gjester, er det kun fantasien som setter grenser for hvordan dere utformer invitasjonen til deres store dag. Tradisjonelle bryllupsinvitasjoner har sin plass. Men nå finnes det også mange muligheter for å lage kreative bryllupsinvitasjoner.

Ønsker dere en personlig vri, og tenker litt utenfor boksen, kan dere utforme en invitasjon som det snakkes om i lang tid. Designet av deres invitasjoner handler tross alt om å utforme deres personlig stil. Hva ønsker dere å uttrykke med invitasjonen?

01 Togbillett invitasjon

Togbillett invitasjon

Dette er en ide som vil fange oppmerksomheten til den eller de som åpner et brev og finner denne. Det er helt klart en utradisjonell måte å invitere til et bryllup på.

En togbillett som denne kan brukes både som en morsom bryllupsinvitasjon eller som et “hold av dagen” kort. Det kommer helt an på om man ønsker å sende en formell bryllupsinvitasjon ved siden av.

02 Konsertbillett invitasjon

Konsertbillett invitasjon

Er dere glad i å gå på konserter og ønsker noe som gjenspeiler dette, kan en konsertbillett være et spenstig alternativ. Denne varianten av en billett vil definitivt falle i smak hos andre musikkinteresserte, men kanskje ikke hos tante Olga.

Passer spesielt godt som et “hold av dagen” kort i forkant av at ordinære bryllupsinvitasjoner sendes ut. De kan også stå på egne ben.

På disse typene invitasjoner er det lett å legge ved en qr kode eller en nettadresse. Dette er ideelt om man ønsker å gi yttligere informasjon om bryllupet.

03 Flaskepost invitasjon

En kreativ bryllupsinvitasjon - en flaskepost med innbydelse.

Denne ideen til en bryllupsinvitasjon er selvforklarende. Alle har et forhold til flaskeposter, og vet at det venter et brev på innsiden. Spenningen vil bli til å ta og føle på når en invitasjon av denne typen dumper ned i postkassa. Det vil helt klart bli en snakkis.

Dette er et alternativ til bryllupsinvitasjon som kan bli litt kostbar om man skal invitere mange gjester. Her kan man riktignok spare litt penger om man er tidlig ute med planleggingen. Starter man å spare gjennomsiktige flasker og vinkorker i god tid før invitasjonene skal sendes ut, vil kostnadene til dette bli minimal. Det vil riktignok bli litt dyrt å sende disse flaskene i posten.

04 Sportsbillett invitasjon

Sportsbillett invitasjon

Dette er en invitasjon i samme stil som flere av de andre invitasjonene som er utformet som en billett. En sportsbillett av denne typen er ypperlig for sportsinteresserte.

Her kan man legge inn et bilde av det kommende brudeparet på forsiden. Og for eksempel et bilde av de gifteklare i favorittklubbens farger på baksiden. Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Det kan også legges ved en qr kode på baksiden som tar den besøkende til en nettside med mer informasjon.

Det er veldig enkelt å lage slike invitasjoner hjemme om man har litt greie på bildebehandlig.

05 Puslespill invitasjon

Puslespill

Ønsker man å overraske venner å familie, kan et puslespill med en invitasjon skjult i bildet være tingen.

Her vil man ikke se hvilken beskjed som er skjult i bildet før man har satt sammen puslespillet.

Det trigger nok nysgjerrigheten hos de fleste å få en konvolutt i posten med puslespillbrikker og en beskjed om at det skjuler seg en beskjed i bildet.

Det er flere fotoleverandører som produserer og leverer puslespill med valgfritt motiv. Kostnaden per puslespill ligger riktignok i overkant av hundre kroner. Så her løper utgiftene raskt om man planlegger et stort bryllup med mange gjester.

06 Bamse med bryllupsinvitasjon

Bamse med bryllupsinvitasjon på magen.

En bbamse med en t-skjorte med en beskjed er en annen variant utenom det vanlige.

Det er flere leverandører som leverer bamser med eget trykk på t-skjorte. Disse er ganske uproblematisk å på produsert opp. Kostnader ved produksjon og frakt er vesentlig.

07 Ballong med skjult invitasjon

Den ultimate kreative bryllupsinvitasjon - en ballong med tekst. Denne må blåses opp for å se teksten.

En ballong med tekst er en annen ide til en morsom og kreativ bryllupsinvitasjon. Her ser ikke mottakeren invitasjonen med en gang. Ballongen kommer selvsagt uoppblåst, og må blåses opp før mottakeren kan lese invitasjonen.

08 Flybillett invitasjon

Bryllupsinvitasjon utformet som en flybillett.

Dette er en annen variant av en billett. En invitasjon formet som en flybillett passer bra hvis dere er glad i å reise og i tillegg ønsker et kreativt uttrykk.

Kreative, hjemmelagde invitasjoner

Bryllupsinvitasjoner er en viktig del av planleggingen av bryllupet deres. Alt ved invitasjonen kan tilpasses til dine ønsker og behov.

Ønsker du du sette ditt personlige preg på et invitasjonskort kan du leke med utformingen av selve kortet. Fargevalg, type av papir, formen på kortet, illustrasjoner, design, teksttype og egenlagde konvolutter kan gjøres med en personlig vri. Det er bare å slå seg løs og være kreativ.

Ønsker dere noe som skiller seg ut enda mer, er det bare å sette kreativiteten i sving. Ikke la deg begrense. Det er sikkert mange ting som kan være morsomt som en invitasjon.

Forhåpentlig fått noen ideer til hvordan dere kan utforme deres egne kreative bryllupsinvitasjoner.